duminică, 11 septembrie 2011

Viaţa secretă a albbinelor

 După lungi încercări, am terminat şi eu de citit această frumoasă carte, Viaţa secretă a albinelor scrisă de Sue Monk Kidd, pot spune că această carte a facuto-o celebră pe autoarea sa.
Voi face mai jos un scurt rezumat.
  Viața secretă a albinelor -Un minunat roman despre mame și fiice și despre  puterea transcedentală a iubirii (Connie May Fowler), spune povestea unei adolescente de paisprezece ani pe nume Lily Owens. Măcinată de gândul că la patru ani și-a împușcat mama din greșeală, Lily caută răspunsuri. După ce doica ei, negresa Rosaleen, este închisă pentru că a insultat niște rasiști, Lily o scapă din închisoare și se hotărăsc să fugă. Ajung întru-un orășel din Carolina de Sud, unde vor fi găzduite de trei surori, ngrese ce se ocupă cu apicultura, May, June și August.
  Cele două sunt bine primite în familia și în comunitatea religioasă Fiicele Mariei. Cu toate acestea va trece ceva vreme până când Lily prinde curaj și spune tot adevărul, între timp, tânăra se îndragostește de Zach un tânăr ce le ajuta pe surori cu distribuirea mierii, May, una dintre surori ce avea oboală intală se sinucide, June hotărăște să se mărite...De la ele învață Lily ce este impotrant în viață și află mai multe despre mama sa Deborah. August îi fusese doică, după ce a rămas orfană tot la ea s-a întors pentru sprijin moral, până l-a cunoscut pe T.Ray, tatăl lui Lily, din cauza căreia Deborah acceptă să se mărite cu el. Neînțelegerile apar între cei doi, iar Deborah fuge la August acasă, unde va sta câteva luni. După acest timp, se întoarce vrând să își ia fiica de 4 ani, pe Lily, cu ea, dar este prinsă de T.Ray, un pistol căzut pe podea și ridicat de Lily pune capăt vieții pline de amărăciune a Deborei.
Aceasta este povestea pe care Lily o află de la August, nu la mult timp după toate acestea, femeile primesc o vizita neașteptată, T.Ray vine la ele vrând să o ducă pe Lily cu forța acasă, dar este convins tot cu forța să o lase la ele unde va continua să fia apicultor și va merge la șscoalî.
 
   A fost un roman frumos, liniștit în care căutarea și aflarea unor răspunsuri este ghidată de acel ceva exact unde trebuie. Lily este un personaj cu o gândire complexă, matură ce se agață de răspunsurile pe care le primește analizându-le pe toate părțile.
  Cele trei surori sunt modelul lui Lily pentru blândețe, duritate și maturitate. Rosaleen este apărătoarea ei, cea care o aduce cu picioarele pe pământ, T.Ray nu este un tată model, și-a crescut fiica în lipsa mamei ei cum a putut,cu pedepse dure, aceleași vorbe nemiloase, el se resemnează greu cu gândul că și aceasta îl va părăsi.
Puteţi comanda cartea de aici http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/actiune-aventura/viata-secreta-a-albinelor-8801.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)