Viaţa secretă a albbinelor - SUe Monk Kidd




După lungi încercări, am terminat şi eu de citit această frumoasă carte, Viaţa secretă a albinelor scrisă de Sue Monk Kidd, pot spune că această carte a facuto-o celebră pe autoarea sa.
Voi face mai jos un scurt rezumat.

  Viața secretă a albinelor - Un minunat roman despre mame și fiice și despre  puterea transcedentală a iubirii (Connie May Fowler), spune povestea unei adolescente de paisprezece ani pe nume Lily Owens. 

Măcinată de gândul că la patru ani și-a împușcat mama din greșeală, Lily caută răspunsuri. După ce doica ei, negresa Rosaleen, este închisă pentru că a insultat niște rasiști, Lily o scapă din închisoare și se hotărăsc să fugă. Ajung întru-un orășel din Carolina de Sud, unde vor fi găzduite de trei surori, negrese ce se ocupă cu apicultura,: May, June și August.
  
Cele două sunt bine primite în familia și în comunitatea religioasă Fiicele Mariei. Cu toate acestea va trece ceva vreme până când Lily prinde curaj și spune tot adevărul, între timp, tânăra se îndrăgostește de Zach, un tânăr ce le ajuta pe surori cu distribuirea mierii.

 May, una dintre surori ce se sinucide, June hotărăște să se mărite... De la ele învață Lily ce este impotrant în viață și află mai multe despre mama sa Deborah și trecutul plin de greutăți.  

Tatăl lui Lily, T. Ray,  apare la casa femeilor cu gândul de a o recupera pe fată, dar până la urmă renunță.

A fost un roman frumos, liniștit în care căutarea și aflarea unor răspunsuri este ghidată de acel ceva exact unde trebuie. Lily este un personaj cu o gândire complexă, matură ce se agață de răspunsurile pe care le primește analizându-le pe toate părțile.
 Cele trei surori sunt modelul lui Lily pentru blândețe, duritate și maturitate. Rosaleen este apărătoarea ei, cea care o aduce cu picioarele pe pământ, T.Ray nu este un tată model, și-a crescut fiica în lipsa mamei ei cum a putut, cu pedepse dure șivorbe nemiloase, cu toate acestea se resemnează greu cu gândul că și aceasta îl va părăsi.

Romanul este unul despre viață, speranță și încercări depășite.

Comentarii