Sunt aici-Estoy Aqui

Scriam nu demult despre cățeii vagabonzi și dorința lor de afecțiuneși hrană. Am găsit acest spot pe net, doi studenți din Chile au observat că patrupedele fără stăpân sunt ignorate cu desăvârșire și suferă de foame au lansat o campanie inedită. Au legat de gâtul câinilor baloane pe care au scris mesaje ce Mângăie-mă!, Hrănește-mă! sau Iubește-mă! Campania se numește Estoy Aqui pe românește Sunt aici.
Municipalitatea din Oradea e tare pornită împotriva câinilor vagabonzi, s-au hotărât să-i vâre pe toți în adăpost, să facă ceva doar să dispară de pe străzile orașului. Nu știu cât e de benefică această idee, doar pentru că toate patrupedele vor fi închise într-un padoc, hrănite și îngrijite mai mult sau mai puțin nu știu cât e de bine. Doar pentru că nu-l mai vezi hoinărind pe stradă nu înseamnă că acel cățel nu există, nici traiul în haite de zeci de indivizi închiși în spatele unor garduri nu cred ca e foarte benefic pentru ei.
Da, recunosc nu e prea plăcut să-i auzi lătrând la ora șapte dimineața minute în șir și nici să-i vezi alergând și mârâind unii pe alții în timp ce tu ești singur pe stradă.
Oricum, eu vă las să vă uitați liniștiți la imaginile din Chile, conculziile vă invit să le trageți singuri. :)
Imaginile vorbesc de la sine.

Comentarii

  1. Vai, ce drăguţ :<... Dacă am face şi noi ceva.
    Sunt o mare iubitoare de animale, câini în special.
    Mda, oamenii ştiu numai să se plângă de faptul că sunt deranjaţi de câini, dar nu vor să mişte un pai pentru a-i ajuta.
    *Sigh*

    RăspundețiȘtergere
  2. E o inițiativă frumoasă și sper să aibă efectul dorit. Totuși, sunt de părere că problema câinilor comunitari reprezintă doar o mică picătură dintr-un pahar. Pledăm pentru animalele fără stăpân sau speciile pe cale de dispariție, dar câți dintre noi se gândesc, de exemplu, la suferința animalelor care sfârșesc în farfuriile noastre? Cruzimea oamenilor față de animale nu are limite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, e si asta o mare problema. Animalele crescute pentru carne sunt vazute ca niste obiecte, nici macar viata scurta care le e ingaduita nu e una deloc suportabila din pacate. Vorbesc aici mai ales de fermele de animale pentru carne. :(

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)